قیمت یوبوت : نیلوبلاگ

ساخت وبلاگ

یوبوت چیست؟

یوبوت نامی است که تاکنون بارها شنیده‌اید. سقف‌های یوبوت از بتن، میلگرد و قالب‌های پلی‌پروپیلینی ساخته می‌شود. يوبوت يك سيستم سازه‌اي از نوع دال دو طرفه توخالی است كه در آن در فاصلۀ بین مش‌های ميلگردي بالا و پايين، بلوك‌هاي پلاستيكي توخالي یا بلوک پلی استایرن به جای بتن غيرسازه‌اي در وسط وجود دارد. سقف تو خالی يوبوت از دو لايه بتن تشكيل شده كه در بالا و پايين دال بصورت گسترده می‌باشد و در فاصلۀ بین اين دو لايه يوبوت که جنس آن پلي اتيلن و يا پلي پروپيلن و یا پلی استایرن است گذاشته می‌شود.

اين محصول مكعبي شکل مي‌باشد كه با توجه به نياز پروژه و محاسبات طراحي، ابعاد و سایزهای متفاوتی دارد. در فرآیند اجراي دال‌هاي توخالی از طریق يوبوت، بعد از آرماتورگذاري لايه زيرين، يوبوت‌ها كنار هم روي شبكه آرماتور زيرين قرار می‌گیرند و بعد از قرار گرفتن آرماتور برشي مياني و آرماتوربندي لايه بالایی، بتن ريزي آغاز می‌شود. در آخر مقطع دال بصورت I شكل در آمده و عملکرد و نتیجه بهتری حاصل می‌شود. اين قالب‌ها به صورت دوبل هم، براي دهانه‌هاي بلندتر قابل اجرا و پیاده‌سازی می‌باشند .

دال مجوف (توخالی ) دوپوش یوبوت در کشور ایتالیا اولین بار ساخته و مورد استفاده واقع شد. بعد از آن به سرعت این سازه به دلیل مزایای و فواید  فراوانی که به همراه داشت فراگیر شد و در بیشتر کشورها مورد استفاده قرار گرفت. اجرا و پیاده‌سازی این سقف مخصوصا برای دهانه‌های بزرگ استفاده می‌شود. این کار نیاز به تخصص زیادی ندارد و با یک آموزش ساده حتی کارگران هم می‌توان به آسانی آن‌ را انجام دهند. یوبوت دارای سایز‌بندی‌ و ابعاد متفاوت از 13 الی 56 سانتی‌متر است. در ایران استفاده از این نوع سقف تنها برای ساختمان‌هایی با اسکلت بتن مسلح  هستند مجاز است.

 

نحوه اجرا و پیاده‌سازی سقف یوبوت:

سقف یوبوت دارای دو دال در بالا و پایین می‌باشد. قالب‌بندی آن می‌تواند از جنس موادی چون چوب، پلی وود، فلز و یا کارتن پلاست هم باشد. در زمان پیاده‌سازی سقف یوبوت ابتدا باید طبق نقشه‌ آرماتورها بسته شوند. این کار باید به‌ طوری انجام شود که در بین هر قالب سقف یک میلگرد قرارداشته باشد. بهتر است فاصلۀ شبکه میلگردها 20 سانتیمتر باشد.


باید خاطر نشان کرد که در مرحله بعد باید تمام قالب‌های سقف طبق نقشه اجرایی در فاصله‌های معینی که از طریق بندهای موجود بر روی قالب تنظیم شده‌اند، چیده شوند. بعد از این مرحله شبکۀ آرماتور بالای دال بسته می‌شود.


بتن‌ریزی سقف در دو مرحله، بعد از بسته شدن شبکه‌های آرماتورانجام می‌شود. در مرحله اول لایه‌ای از بتن همراه با روان‌کننده به ضخامتی در حدود 5 الی 10 سانتی متر تا پایۀ قالب‌ها ریخته می‌شود. بعد از ویبره، این لایه کاملا سطح زیر قالب‌های سقف یوبوت را یکدست و یکپارچه پوشش می‌دهد.


لایه دوم بتن‌ریزی باید وقتی انجام شود که لایه دوم مانع از گیرایی لایه اول نباشد. این لایه از بتن تا حدی ضخامت بدست آمده مورد قبول مهندس ناظر باشد ریخته می‌شود. در مرحله آخر قالب‌های زیر دال برداشته و به طبقۀ دیگری انتقال می‌یابد.  این مرحله را فقط بعد از گیرش بتن قابل می‌توان انجام داد. بعد از برداشتن قالب‌ها  بهتر است تعدادی جک یا چهارپایه زیر سقف قرار داده شود تا  مانع از ایجاد آسیب‌هایی مانند ترک خوردگی و خیز ناگهانی شود.

منبع: uboot.in

قیمت یوبوت...
ما را در سایت قیمت یوبوت دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : uboot-esf بازدید : 30 تاريخ : يکشنبه 9 بهمن 1401 ساعت: 13:37